torsdag 19 juli 2012

Mitt standardrecept

1 vaniljstång
4 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3,3 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR
1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked.
2. Lägg fröna och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och sjud blandningen ett par min. Drag åt sidan.
3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt den varma mjölken under omrörning.
4. Värm blandningen tills den börjar tjockna men se upp så den inte bränner vid i botten, detta går väldigt snabbt.
5. Låt blandningen kallna, gärna i kylskåp, och rör därefter i grädden och tag ur vaniljstången.
6. Starta glassmaskinen och häll därefter i blandningen och låt gå ca 45 min tills glassen är fast, eller tills omröraren inte längre roterar.
7. Skeda upp glassen i en ask och ställ i frysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar